Trekantområdet: Disse steder skal du opleve

0
481

Det er så dejligt at tage på ferie i Danmark, og der er så meget at opleve og se både for store og for små! Vi danskere har for vane at booke en tur til udlandet, når kalenderen melder ferie, men det er absolut ikke nødvendigt at rejse så langt væk for at nyde godt af oplevelser for hele familien. Går turen til trekantområdet for jer næste gang, er det en rigtig god idé at forberede turen på forhånd, så i får set og oplevet alle de spændende ting, som er værd at besøge. Nedenfor kan du læse om netop nogle af disse seværdigheder, som du bør slå et smut forbi, når i besøger nogle af byerne i trekantområdet. Rigtig god læsning – og ikke mindst ferie!

Mere end blot et hurtigt besøg

Nogle tror fejlagtigt, at Danmark ikke har de store seværdigheder at tilbyde, men det er langt fra korrekt. Geografisk set strækker trekantområdet sig mellem Vejle Fjord, Kolding Fjord og Lillebælt, og de fleste vil mene, at Fredericia, Kolding og Vejle er hovedstæderne her. Dog er der de senere år opstået et samarbejde med flere af de Syddanske kommuner, hvilket betyder, at området principielt rummer knap en halv million mennesker. Her er altså ikke tale om et lille område, men en storby, hvis man ser på trekantområdet som et samlet hele.

Er dig og din familie så heldige at skulle på ferie i trekantområdet, er der nogle steder og områder, som i bare skal besøge. På kulturfronten er der fx hele to steder, som er at finde på UNESCO’s verdensarvliste, nemlig Christiansfeld og Jelling Monumenterne. Derudover finder i en masse biblioteker med fokus på leg og kreativitet for børn, og i Kolding er et børnekulturhus, som rummer 1300 kvadratmeter kun til børn. Er i til kunst, er Trapholt i Kolding et besøg værd, og der er ligeledes forskellige spillesteder, hvis ørerne trænger til noget godt at lytte til.

I Kolding kan i besøge et vaskeægte kongeslot, som er dateret helt tilbage i 1200-tallet, men som brændte i 1808 og siden hen er blevet restaureret (og stadig er i gang). Her finder i også en flot udsigt over Kolding by, og i kan nyde madpakkerne rundt omkring på de mange græsarealer.
Vi bliver i det historiske, for i Kolding Miniby kan man se Kolding by, som den så ud i 1865 i størrelsesforholdet 1 til 10.

I Fredericia kan i opleve et ægte musical-teater, og i Messecenteret sker der hver weekend en masse forskellige spændende ting, som i på forhånd kan booke billetter til.

Der er med andre ord lagt op til en ferie spækket med masser af skønne oplevelser for dig og din familie, så det er bare med at komme afsted!