Protein er Hemmeligheden Bag Varigt Vægttab

0
642

Det er absolut ikke let at tabe sig. Vores kroppe er rigtigt gode til, at opretholde den balance, som den allerede befinder sig i. Kroppen er altså fra naturens side ikke specielt glad for forandringer. Den modsætter sig forandringer på alle mulige måder, og det kan give os noget af en hovedpine. Hvis du er overvægtig, så vil din krop forsøge at forblive ved den samme vægt – også selvom det ikke er godt for dit helbred. Kroppen ønsker at forblive i den samme tilstand, og det gør det udfordrende at tabe sig.

På papiret virker det umiddelbart let nok, at gå ned i vægt. Man skal ”bare” ændre på sin kost, så man spiser færre kalorier end man forbrænder. Hvis du brænder mere energi af, end du tilfører igennem din kost, så er kroppen jo nødsaget til at bruge fedt som energikilde. Det er altså simpel matematik… I teorien. I praksis er det dog overhovedet ikke særligt nemt.

Når man er vant til at indtage en vis mængde kalorier, så begynder kroppen nemlig at brokke sig, hvis man pludseligt skærer drastisk ned. Spiser du halvt så meget som du plejer til morgenmad, så er din krop ikke overbevist om, at du er færdig med at spise. Den er vant til, at maven er mere fuld, og at den har mere at arbejde med. Den bryder sig ikke om forandringer, og vil derfor brokke sig. Det fører til en rumlende mave, kraftige sultfornemmelser og nogle gange hovedpine eller svimmelhed. Når man har det sådan, så er det da klart, at man fristes til at spise noget mere. Det er jo det, kroppen forsøger at få dig til at gøre. Det er altså en kamp imellem krop og sind.

Har man uendelige mængder viljestyrke, så kan sindet selvfølgeligt godt vinde den kamp. Det er hårdt arbejde, og du er nødt til hele tiden at ignorere din krops signaler. Symptomerne vil langsomt blive bedre, men det første stykke tid mærker man altså kroppens brok på fulde blæs.

Heldigvis er der en nemmere måde, at gøre det på. Der er nemlig en lille hemmelighed, som kan snyde kroppen, så den ikke brokker sig. Hemmeligheden er protein. Når du spiser mad, der er meget rig på protein, så skal kroppen nemlig arbejde på en anden måde, for at bryde tingene ned. Det tager længere tid, og protein giver dig en stærkere og mere længerevarende mæthedsfornemmelse.

Hvis du ikke føler for at finde en masse nye protein-holdige opskrifter, så er der stadig råd at hente. Du kan nemlig bare skære ned på portionsstørrelsen af din almindelige kost, og så supplere med en barebells protein-bar. På den måde er det let at øge mængden af protein i din kost, uden at skulle til at lave om på alting.