Jagt Kan Sagtens Være en Veganer-Hobby

0
390

Jeg har altid været imponeret over mennesker, der tænker for sig selv, og ikke bare følger flokken. Det er typisk de personer, der er mest interessant at tale med, fordi de rent faktisk har noget at sige. De har tænkt over tingene, og truffet deres egne beslutninger her i livet. De har klare meninger om de ting, de går op i, og kan have dybe diskussioner omkring det. Det er også derfor, at jeg ser virkeligt meget op til veganere, selvom jeg stadig selv spiser kød. Veganere går nemlig imod strømmen. Langt de fleste mennesker i dag spiser kød, og gør det typisk hver eneste dag. Kødspisere har ikke truffet en aktiv beslutning om at gøre kød til en del af deres diæt. Det er bare ”standarden”: de spiser kød, fordi det nu engang er det de fleste mennesker gør. De er vokset op i et hjem, hvor langt de fleste opskrifter indeholdt kød, og de fortsætter egentligt bare det samme mønster i deres voksne liv.

For at blive veganer er man altså nødt til at stoppe op, og tænke kritisk over noget, som 99% af befolkningen bare gør på autopilot. De tænker kritisk over situationen, mærker efter indeni, og overvejer hvordan handlingerne stemmer overens med deres egne værdier. Hvis de ikke kan retfærdiggøre overfor dem selv at spise kød, så stopper de. Også selvom resten af verden bliver ved med at gøre det. Det er ikke en let beslutning at blive veganer. De fleste mennesker vil ikke kunne forstå ens valg, og vil måske endda gøre grin med det. Det bliver svært at spise ude, da langt de fleste restauranter flittigt bruger kød i deres retter. Folk bliver altså ikke veganere for sjov: det er et aktivt valg, der har krævet en masse personlige ofringer.

Det er vigtigt at huske på, at veganere ikke er en gruppe som sådan. Det er derimod en lang række vidt forskellige mennesker, der blot har det tilfælles, at de er gået imod strømmen. De er alle stoppet op, og har forholdt sig kritisk til noget, som andre så som en selvfølge. Veganere er altså meget forskellige og meget individualistiske mennesker. Det eneste de reelt har tilfælles er, at de tænker selvstændigt og at de ikke spiser kød.

Når man har den tilgang, så er det måske pludseligt mindre underligt, at der faktisk er mange veganere der går op i jagt. Jagt er en hobby, som så mange andre, og der er ingen regler der siger at man skal være kødspiser for at kunne gå på jagt. Selv hvis man er helt og aldeles imod at jage dyr, så kan man stadig nyde at deltage i flugtskydning og lignende aktiviteter, hvor målene ikke er levende.