Forestil Dig at du Sælger dit Hus Hvert Eneste År

0
333

I min familie leger vi en lille leg hvert eneste år. Legen går ud på, at vi alle forestiller os, at vi skal flytte ud af vores hjem. Børnene pakker alle deres sager ned, og min kone og jeg begynder at gå hele salgsprocessen igennem. Det lyder måske ikke som en sjov leg, men den kan faktisk være ganske underholdende, og så er den ufatteligt værdifuld.

Der er nemlig ikke nogen bedre måde at forberede sig på et boligsalg på, end ved at løbe hele processen igennem med jævne mellemrum. Jeg synes én gang om året er et godt interval, men hvis du føler dig inspireret kan du selvfølgeligt gøre det ligeså sjældent eller hyppigt som det giver mening for dig.

Men hvad er fordelene helt præcis ved at simulere et boligsalg på den måde? Vi har opdaget en hel masse ting, som virkelig gavner os. Først og fremmest, så hjælper den årlige nedpakning af alle vores ejendele os med, at finde ud af, hvilke ting vi virkeligt sætter pris på. Når man bor det samme sted i mange år, så får man let samlet en masse ting til sig. Vi snakker julegaver, fødselsdagsgaver, halvdumme impulskøb og så videre. Det bliver hurtigt uoverskueligt når man ejer så mange ting, og det er noget der virkeligt kan gøre hjemmet rodet og uoverskueligt. Når man flytter så tvinges man til at pakke alle de vigtigste ting ned, og smide de ting ud, som man reelt ikke har lyst til at tage med sig. Vores leg er altså også en form for årlig rengøring: og det er noget der virkeligt gør en forskel.

Den største fordel er dog nok økonomisk og mental. Vi har ingen planer om at skulle sælge vores bolig, men det betyder jo ikke, at vi ikke kan blive tvunget til det. Man ser hele tiden andre flytte selvom det ikke var planen. Nogle par bliver skilt, og så er man ofte nødt til at sælge lynhurtigt. Andre gange finder man en fantastisk jobmulighed i en anden by, eller måske et andet land, og så må man rive rødderne op. Der kan også være politiske eller økonomiske ting der gør, at et salg bliver den bedste løsning. Ved allerede at have gennemgået processen flere gange kan sådan et pludseligt salg gøres langt mere overskueligt, og vi kan samtidig sikre os, at vi gør tingene på bedst mulig vis, så vi får så mange penge for vores bolig som muligt.

Det er også noget der hjælper os med at holde vores bolig ved lige. Vi får nemlig lavet en tilstandsrapport hvert år, og det involverer jo en bygningssagkyndig der gennemgår huset fra top til tå. Med rapporten i hånden har vi ikke bare en idé om, hvor meget vores bolig er værd, men også hvilke områder af boligen vi måske bør reparere eller på anden vis gøre noget ved.