Børns Syn på Sko Ændrer sig med Alderen

0
360

Det kan nogle gange godt være rigtigt hårdt, at være forældre til et barn. En af de ting der virkeligt kan gøre ondt, er når man har været ude for at købe noget til sit barn, som de så slet ikke sætter pris på. Vi knokler dag ud og dag ind for at gøre vores børn lykkelige. Det er hårdt arbejde, og børn er ikke altid helt gode til at vise, at de sætter pris på det – hvilken jo egentligt er forståeligt nok. Børn ved sjældent hvor hårdt livet er som voksen, og det er på sin vis en god ting. Børn skal have lov til at være børn, og der er ikke nogen grund til at belemre dem med voksenlivets udfordringer alt for tidligt. De skal nok selv erfare det med alderen, og til den tid vil de måske tænke tilbage på alt det, du har gjort for dem.

Personligt fandt jeg det altid virkeligt svært at købe sko til mine børn. Jeg har ellers aldrig svært ved at købe sko til mig selv! Det er nærmest den modsatte problemstilling for mig: jeg finder konstant sko jeg er helt vild med, og det har ført til noget af en samling. Men når jeg var ude for at købe sko til mine børn, så følte jeg mig altid usikker. Børn vokser hurtigt, og det betyder at man løbende må købe nye sko til dem. Men hvad for nogle sko kan de lide? Det er ikke kun fødderne der vokser og ændrer sig: dit barns syn på tøj, mode og resten af verden er også i evig forandring. Jeg hadede den følelse jeg fik indvendigt, hver gang jeg købte et par sko til mit barn, som hun ikke blev glad for. Jeg ville så gerne gøre det godt, men anede ikke hvordan jeg skulle gribe det an.

Men jeg lader ikke den slags slå mig ud. Jeg valgte i stedet at læse lidt op på tingene, og udforme en strategi, der ville hjælpe mig med at vælge de sko, som mit barn ville elske mest.

Det første jeg fandt ud af er, at børnesneakers altid er vejen frem. Uanset hvordan dit barns smag ændrer sig med tiden, så vil et par sneakers altid falde i god jord. Sneakers er fantastisk alsidige, og så er de altid behagelige at have på. Komfort er noget alle kan sætte pris på, uanset alder eller personlig stil.

Det næste jeg fandt ud af var, at drengebørn ikke rigtigt går op i, hvordan deres sko ser ud, før de går i 1. eller 2. klasse. Ind til da tager de bare gladelig imod skoene. Piger ser derimod ud til virkeligt at værdsætte ”søde” designs som blomster og dyr på den alder.

Efter den alder, så begynder skoene at være et status-symbol i skolen. Det betyder at moden er dikteret af de populære børn i skolen. Her er du nødt til at holde øjne og ører åbne, så du ved, hvad der er ”in” i barnets skoleklasse. Sko skal typisk være lidt mere afslappede og minimalistiske i deres designs her: specielt til drengene.

Omkring teenage-årene bliver det nærmest umuligt at købe dem sko, da de nærmest per refleks vil himle med øjnene, når du køber dem et par. Den bedste løsning her er derfor, at tage dem med ud for at købe skoene – hvis du lover at betale, så kan jeg love dig for, at de kommer ud af døren!